7 Nisan 2010 Çarşamba

Barcelona:4 Arsenal:1

.
Maç öyle ahım şahım kalitede değildi.Ama sırf Messi denilen tipitip kılıklı bücür için Camp Nou'dan kombine bilet almaya değer.İlk yarı'nın hemen başında Arsenal'de Bendtner 'in golüne rağmen bu maçın bu şekilde sonlanmayacağı ortadaydı.Bu golde de Walcott'a bir şapka çıkartmak lazım zira ben son vuruşlarda yapılan gollerin sahibinin;son vuruşu yapan değil,pasör olduğunu düşünürüm.
Gol'den kısa bir süre sonra Messi ceza sahası içinde ayağına gelen topu kalecinin en uzanamayacağı köşe olan çatala gönderdi.Eşitliği sağladı.Golden sonra maç,maç olmaktan çıktı,Messi şov'a döndü.Özellikle Arsenal'li Silvestre şov'un bir parçası oldu.Messi' nin bilek çalımlarını yedikçe üzerine gitmemeye karar verdi.Gitmedikçede Messi topu daha rahat sürükledi.37. dakikada fırsatçı,42. dakikada ise akıl dolu 2 gol daha attı.İkinci yarı Barcelona ilk yarıya oranla daha rölantideydi.Çok fazla gol pozisyonuna girmedi.Herhalde Cumartesi günü oynayacakları Real Madrid maçında sakat vermek istemedi Guardiola.Yalnız şunu da söylemek istiyorum Guardiola'nın bu maçtaki tek hatası Abidal'i oynatmaktır.Arka arka sakatlıklar geçiren 2 ay sahalardan uzak kalan bir adamı böyle bir maçta sahaya sürersen zorlarsın ve neticede Abidal birkez daha sakatlandı.Barcelona'nın bundan sonra oynayacağı 2 maça çıkamayacak.

Maçın sonlarına doğru Messi kare as'ı tamamladı.4. Gol'ünü de attı.Barcelona forması altında en çok gol atan adam olarak tarihe geçti.
Haftasonu oynanacak Real Madrid maçı Barcelona için bu kadar kolay geçmeyecek.Puyol bu takımda Messi kadar gerekli bir adam.

3 yorum:

forzaroma dedi ki...

Messi sen nesin yahu ?

Ömer dedi ki...

Turk basininin klasik tabiriyle "Barca'yi barcalayacagiz (parcalamak)" insallah. :)

xanortis dedi ki...

Bu haftasonu Real diyorum abicim.
C.Ronaldo diyorum.kazanacak diyorum.