22 Nisan 2010 Perşembe

Bayern Münih:1 Lyon:0

.
Maçı mutlak favori kazandı -ki bana göre İnterle birlikte Madrid'te finali oynar Almanlar.Bayern Lyon'u maçın ilk yarısında yoğun baskı altına almasına rağmen gol'ü ikinci yarıda buldu.Ben bu maçın gidişatına bakarak daha farklı skorla bitmesini bekliyordum.Eğer 37. dakikada Ribery Lisandro Lopez'i biçmeyip,kırmızı kart yemeseydi maçın seyri daha farklı olurdu.Schweinsteiger Alman panzeri tanımlamasına tıpa tıp uyan bir oyuncu.Robben zaten sahanın yıldızıydı.Almanların;futbolcu sahaya çıkar görevini yapar,görevinin dışına çıkmaz felsefesinin uzağında,bireysel yeteneklerini ön plana çıkartan tam bir Hollanda çocuğu.70. dakikada 2 bilek hareketiyle Fransız müdafaası'nın arasından sıyrılıp kaleyi cepheden görünce,ceza sahası içine girmeye gerek bile duymadan çok güzel bir plase ile golü attı.Golden kısa bir süre sonrada Hamit Altıntopla oyuncu değişikliği oldu ve Robben bir ince sinirle yedek kulübesine doğru ilerledi.Belliki çıkmak istemiyordu.Hamit 15 dakika kadar oyunda kaldı.
Skora bakınca öyle pekte avantajlı gibi gözükmesede takımlar arasında ciddi bir kalite farkı var.Lyon dağınık bir takım.Geçen seneki görüntüsünden eser yok.Fransada bu oyunla Bayern'i yenemezler.
Yarıfinal müsabakalarının ikinci ayağı önümüzdeki hafta Salı ve Çarşamba günleri oynanacak.Bir alt postta da söylediğim gibi rövanş maçları çok keyifli olacak.

Hiç yorum yok: