25 Nisan 2010 Pazar

Göztepe:3 Tokatspor:1

.
İlk yarısı bu senenin klasik Göztepe profili dışına çıkmayan,ikinci yarıda ise ortalığı darma duman eden iki ayrı Göztepe vardı sahada.İlk yarı bittikten sonra bu takım bu oyunla bu maçı alamaz demiştim.Orta saha berbattı,ileriye top taşınamadı,pasörler isabetli pas vermeyi bırakın topu ayağından çıkartamıyordu bile.Tokatspor'un da Göztepe'den kalır yanı olmayınca tadı tuzu eksik bir ilk 45 dakika izledik.
Asıl maç ikinci yarı başladı.En başta söylediğim bu senenin klasik Göztepe profilinin dışında isabetli pasların,ver kaç'ların,uzaktan şutların,sağ ve sol kanatların kullanıldığı bir ikinci 45 dakika.
Tabi bol sulanan ağaç meyvesini erken verdi ve 48. dakikada İlhan çok güzel bir plase ile takımı 1-0 öne geçirdi.Daha önceki maçlardan ders almışa benzeyen Nurettin Yılmaz,bu sefer gol'ü at,takımı geriye çek taktiğini bir kenara bırakıp yükelenin çocuklar dedi.Göztepe yüklendikçe Tokatspor oyundan iyice düştü.60. dakikada İlhan önüne gelen topu ceza sahasının içine kadar sürükledi ve şahane bir gol attı.Bu golden sonra 30 dakika gibi uzunca bir zaman olmasına rağmen Göztepe bu maçı aldı diyebildik.Oyunun seyri tamemen Göztepenin elindeydi.İlhan'ın gol'ünden 4 dakika gibi çok kısa bir süre sonrada Burhan ceza sahasının içinde iki güzel vücut çalımı ile Tokat müdafasını etkisiz hale getirdi ve topu kendisine yakın duran kalecinin en uzanamayacağı köşeye astı.
Bu sonuçla ve ikinci yarıda oynanan oyunla extra play-off lar için iddialı konuma geldik diyebilirim.Yalnız bu hafta Akhisar'ın Çorum deplasmanında mağlup olması hiç de işimize gelmedi.Zira bu hafta atacaklarını düşündüğümüz şampiyonluk tur'unu haftaya bizle oynayacakları maçta kendi taraftarları önünde atmak isteyeceklerdir.Göztepe'nin bundan sonraki hiç bir maçta puan kaybetmemesi lazım.İlk 6 arasına girmeye aday takımların hemen hepsinin puanları birbirine çok yakın.

Hiç yorum yok: