29 Nisan 2010 Perşembe

Barcelona:1 İnter.0

.
Nou Camp ahalisi haftaiçi Pique'nin çağrısına kulak astı ve son yılların en iyi Barça tribünleri biraraya geldi.Mourinho ortamın bu şekilde olacağını biliyordu,Barça'nın 90 dakika saldıran ayaklarını kitlemesi gerektiğini de.O yüzden İnter açık futbol oynamadı.Gerektiği yerde futbolu çirkinleştirdi,gerektiği yerde geriye yaslandı,gerektiği yerde de faul yaptı.Mourinho için önemli olan maçı izleyenlerin seyir zevki değil,takımın tur'u geçmesiydi.Uzun lafın kısası Mourinho dün akşam Portekizli değil,tam bir İtalyandı.
İtalya'nın Dünya şampiyonu olduğu yıllar en sıkıcı futbolu oynadığı yıllardır.İtalyanlar açılırsa kaybeder.Tecrübe ile sabittir.
Gelelim Barcelona'ya..
Dün gece Barceloan top oynamaya çalıştı.Özellikle Xavi ve Messi orta sahanın bütünlüğünü sağlamaya çalışan,ileriye top taşıma amacı güden futbolculardı.İtalyanların kalesinde Julio Cesar değilde başka bir kaleci olsaydı maç bu skorla bitmezdi.Adam gerektiği yerde stoperlik yaptı top kesti,liberoluk yaptı savunmayaı daralttı.Maçın adamıydı diyebilirim Cesar için.
Barcelona çok geç gol buldu.Bu tip,rakip takımın avantajlı çıktığı rövanş maçlarında gol'ü erken bulan takım rakibini telaşa sokar.Gol'ü bulamazsa da kendisi telaşa kapılır.Dün gecede gol'ü 80 küsür dakika bulamayan Barça telaş içindeydi.Golden sonra yaylar gerildi.İnter iyice geriye yaslandı.Uzatmalarda Toure'nin eline çarpıp iptal edilen gol dışında,Messi'nin son dakikalar kaleyi uzaktan yoklamayı denedi.
Bu sonuçla İnter,Bayern Münih'le birlikte finale kaldı.
Maçtan sonra Mourinho'nun Barça tribünlerinin dibine kadar girip el hareketi yapması gereksizdi.Yabancılar çok seviyor bu tip göndermeleri.Daha Totti'nin Lazio kümeye hareketinden sonra Roma sokaklarının akibeti unutulmadan birde Mourinho gerdi ortamı.
Final maçını kim alır diye düşünüyorum İnter yakın geliyor.Bayern'den daha iyi oldukları için değil,İtalyan futbolunun final maçlarına daha yatkın olduğu için.

Hiç yorum yok: