21 Nisan 2010 Çarşamba

İnter:3 Barcelona:1

.
Haftasonu İzlanda'da patlayan yanardağın etkisi tüm dünyadaki hava ulaşımını etkilemişti.Hatta Ayşe Özyılmazel'in Survivor ekibini ziyaret edip Panama'da mahsur kalmasına sebep olan yanardağ diye de kayıtlara geçebiliriz.Ayşe hanım gibi Barcelona kafileside bu maç için hava ulaşımını kullanamadı.İspanya'nın Katalunya bölgesinden İtalya'ya yaklaşık 1000 km kadar tıngır mıngır otobüs ile geldiler.Milano'ya gelmeden küçük bir belde'de ayvalık tostu yemeğide ihmal etmediler.
İşin magazin yönünü bir kenara bırakıp,saha içine dönecek olursak;öncelikle gayet zevkli bir maç izlediğimi söyleyebilirim.İlk yarı güçlü takımların birbirini ölçüp biçme klasikliğinde geçti.İnterde Eto'o ve Milito birkaç kez kaleyi yoklamayı denedi.Kale sapasağlam yerinde duruyordu.Akabinde çok fazla zaman geçmeden 19. dakikada Pedro Maxvel'in al da at pasıyla takımı 0-1 öne geçirdi.Bu dakikaya kadar kale yoklamayla uğraşan İnter forveti -özelikle Milito- Barça kalesine yüklenmeye başladı.Pedro'nın golünden 10 dakika kadar sonra Sneijder plase bir vuruşla skora dengeyi getirdi.Maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
İkinci yarı başlar başlamaz İnter top tüfek ne varsa saldırıya geçti.Barça atak yapmaktan ziyade İnter hücumlarını savurmak için geriye çekildi.Henüz 48. dakikada Brezilyalı Maicon Militodan aldığı pas ile ceza sahası içinde kaleye güzel bir şut çekerek takımı 2-1 öne geçirdi.Golden sonra Barça ara ara İnter kalesine yüklensede Messi 'nin savunmanın gerisine sarkması engellendi.Messi'nin bir şutunda ve Busquets'in kafa vuruşunda da Julio Cesar kalesini çok sağlam savundu.İkinci yarıda motoru hazır soğutmadan 3. golü de bulma çabalarına giren İnter'de gol atması gereken isim Militoydu ve 61. dakikada golünü attı.Milito maç boyunca dağıttığı paslar ve asistler'den sonra skor tabelasında ismi olması gereken bir adamdı.
Maç 3-1 İnter galibiyetiyle bitti.Yarıfinal'in ilk ayağı olan İtalyada İnter istediği skoru yakaladı.Tabi bunu birde İspanya ayağı var.Mourinho İtalyada geri vites yapmadan saldırıya geçip,Milito ve Eto'o yu çok iyi kullanarak bu maçı aldı.İspanyada bu kadar açılmayacaktır ama futbolu da çirkinleştireceğini,Katanaçi'ye gideceğini zannetmiyorum.Zira karşıdaki takım Barcelona.Sahanda 3 gol atsan,deplasmanda 4 gol yiyebileceğin bir takım.İnter bu oyunla finale yürür.Yarın Bayern-Lyon maçı var.Şampiyonlar Ligi finale doğru ilerlerken daha bir kaliteli oluyor.Bu maçın İspanya ayağı çok zevkli geçecek.

Hiç yorum yok: