26 Kasım 2009 Perşembe

El Clasico'ya Doğru

.
Kralcılar ve kral'a başkaldıran Katalanlar..
1950 yılında İspanyolların efsane oyuncularından Alfredo Di Stefano'nun Barça ile anlaşma yapmasını içine sindiremeyenKral Franco'nun anlaşmayı bozdurup Di Stefano'yu Real'in renklerine bağlamasıyla,önceleri Katalanların kin gütmesi,daha sonra Royal kesimin onları küçük görmesi sayesinde doğdu bu derbi.
Barça'lılara göre onlar Kralın şakşakçıları,Real'lilere göre ise İspanyanın çingeneleri.
Bu rekabet kimilerine göre;
1928 de yani aralarında yaptıkları ilk maçta Barcelona Real'i Santiago da yenmiş.Kral da ikinci maçta Real'li topçulara Barça'yı Katalunya'da yenmeleri halinde prim vereceğini talep etmiş.Barçalılarda bu çifte standart karşısında hepinize karşı tek başına,önümüze gelene bin tekme diyerek Real'e savaş ilan etmiş.Ama bana ilk seçenek daha mantıklı geliyor.Ama dikkat ederseniz iki seçenekte de Katalanların haksızlığa karşı başkaldırışı var.
Aralarında yaptıkları maçlara göz atarsak 158 karşılaşmanın 68'ini Real Madrid,60'ını ise Barça kazanmış.30 karşılaşma berabere bitmiş.Real'in 262 golüne karşılık Barça'nın 242 golü var.
Aralarında en farklı karşılaşma ise 1943 yılında İspanya kupası maçında 11-1 Real Madrid galibiyeti.Guardiola'lı Barça'nın esip gürlediği geçen sezon mayıs ayında Santiago'daki 2-6 'lık hezimette unutulmazlar arasında.
Real'in bariz olmasada Barça'ya karşı bir üstünlüğü var.
Bu maçta Barça;Barça gibi oynarsa kazanır diye düşünüyorum.Yalnız geçen seneki hız kesilmiş o bir gerçek.Özellikle Şampiyonlar Ligindeki kötü futbol Nou Camp'ın büyüsü bozdu.

Hiç yorum yok: