12 Mart 2009 Perşembe

PREMİER CL

.
Şampiyonlar ligi 2. kademe maçlarını da bitirdik.Bayern Münih, Villarreal, Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester United, Porto ve Arsenal son 8'e kalan takımlar.Roma-Arsenal,Liverpool-Real Madrid maçlarını büyük zevkle,Juventus-Chelsea maçını da taraf tutarak izledim.Malum Chelsea antipatisi adama Yunan takımı bile tutturur.
Daha önceden de tahmin ettiğim gibi Olimpico'da bu sene de bir İngiliz kesin olacak.Hatta iki İngiliz olma şansıda %50.
Olaya İtalyan yarımadasından bakacak olursak 4 takımlı İtalyan futbolu büyük bir başarı örneği göstererek son 8'in içine 1 takım bile gönderemediler.Gerçekten büyük başarı.Bakın aklıma ne geldi;yanılmıyorsam İngilterede yada İrlanda da sayısal loto çekilişinde tam bir kupon oynayıp çekiliş sonucunda hiçbir sayı bilemeyene amorti ödül veriyorlar.Bence CL sayısını 10 'a çıkartıp hiç olmazsa 1 İtalyan takımını içeriye alarak amorti ikramiye verilebilir bu memlekete.
İnterle Juventus aptallığına doymasın,ben en çok Roma'ya üzüldüm.O kadar eksikle Arsenal gibi bir takıma karşı çatır çatır top oynadılar.Uzatmalara kalana kadar fiziksel güçlerini son raddeye kadar kullandılar.Vucinic ve Tonetto'nun hediyesiyle 7-6 gibi trajik bir skorla elendiler.
İspanyol takımlarından ise elenmeyi sonuna kadar hakeden bir tek Atletico Madrid vardı.O da elendi.En başta Porto gerek kendi liginde gerek Şampiyonlar liginde ortaya koyduğu performansla benim elenecekler listemde ilk sıradaydı.Gel gör ki Barcelona ve Real maçlarında izlediğim Atletico ile dünkü Atletico arasında dağlar kadar fark vardı.Bu kadar şuursuzca top oynayan bir takım görmedim.Tabi birde İspanyada ki 2-2'lik skorun ceremesini çektiler.
Sonuçta 2. tur maçlarının 2. ayağı ilkine göre çok daha zevkli geçti.İngilizler deplasman maçlarında aldıkları sonuçlar sayesinde tur atladı.İtalyanlarda aynı sebeple elendi.Demekki kendi saha avantajından ziyade deplasman avantajı çok daha önem taşıyor.

Hiç yorum yok: