6 Şubat 2009 Cuma

PLATİNİ İŞİ ELE ALDI

.
Platini futbolculuk döneminden beri ''dar gelirli kulüplerin,finansal gücü fazla olan kulüpler altında ezilmesiyle futbolun gün geçtikçe geriye gittiğini ve belli bir zümre içine hapsedildiği'' savunur.
UEFA 'nın başına geçtiği sene de ufak bütçeli kulüplerin biraz olsun yüzü gülmüştü.Fakat birkaç senedir düzene karşı pek müdahaleci tavırda değildi.Ta ki Manchester City,Real,Manu,Barça,Milan,İnter gibi son zamanların finansal anlamda ''dev şirket kulüpleri'' olayı şirazesinden çıkarana kadar.
Platini çok sert bir çıkış yaptı.Hatta büyük kulüplere ayar verir cinsten.bakın ne diyor;

"Bir futbolcu nasıl olurda 150 milyon € eder. Bu sosyal, finansal ve sportif olarak saçma bir hareket. 150 milyon €'ya bir ev, araba, uçak veya yat alabilirsiniz. Ama bir futbolcu için bu rakamın teklif edilmesi çok kötü"

Adam haksız mı?Mantıklı düşünmek lazım.
Çıta sürekli yukarıya yükseldikçe ligler'de tutunmaya çalışan dar bütçeli kulüplerde borç batağına doğru sürükleniyor.10 lira bütçeli kulüp,20 liralık transfer yapmak zorunda kalıyor.
Platini'nin bu konuda atacağı en radikal adım ''kota'lı transfer sistemi'' ne geçmek olacak.Kulüpler sezon başında açıkladıkları bütçeleri aşmayacak şekilde transfer yapacaklar.Kulübün yıllık gelirini aşan harcamalar için hesap sorulacak.Hatta Avrupa kupalarından men edilmeye kadar gidecek.Bu kararın alınması durumunda görünen o ki şuan Arap sermayesinin gözdesi İngiliz kulüpleri bu işten zararlı çıkacak,milyarder iş adamlarıyla futbol'un arasına biraz mesafe konulacak.

2 yorum:

Blogspor dedi ki...

Bence çok haklı.Sistem biraz garip işliyor.Futbol dünyasında kulüplerden daha değerli futbolcu bile var.Hatta 10-12 kulüpün toplamından daha değerli futbolcular bile var.

xanortis dedi ki...

birinin şu olaya ''hössttt'' demesi gerekiyordu.bu ne kardeşim.futbolcu kulüpten daha büyük olmaz.