9 Mart 2010 Salı

Chicken Fan

.
Kırmızı et'e göre daha ucuz diye değil,gerçekten seviyorum tavuk etini.Yazın açık havada mangal sefasıyla süre gelen beyaz et (tavuk),kışın tavada sebzeli kalça şiş,soslu kanat,göğüs,pane eşliğinde devam ediyor.Pişirmesi kolay,sos'a yatkın,pratik,şip şak bişey..
Geçenlerde bir süpermarketten kalça şiş aldım.Aslında kuşbaşı kırmızı et'le yapılması daha uygun ve güzel olan çoban kavurmanın bir versiyonunu denedim.Biber,domates ve soğanların dış yüzeyini kızartarak küçük küçük kesip sosa bandırdığım kalça şişlerle güzel bir kombinasyon elde ettim.Yukardaki fotoyla alakası yok ama..
Burda önemli olan kırmızı et'le yapılan çoban kavurmadaki gibi sebzelerin suyunu bırakmasını beklemekten ziyade sebzelerin mangalda piştiği kıvamı yakalamak.
İstanbula ayda bir giderim.Bağdat Caddesinde Last Stop diye bir mekan var.Karışık tavuk tabağı ve yanında bir bardak 50'lik bira.Üniversiteden arkadaşlarla ayda bir buluşma yerimiz oldu.Tavuk etinin lezzetine vardığım bir yer.Damak tadına düşkün olanlar için tavsiye ederim bu mekanı..

Hiç yorum yok: