
Geçenlerde bir süpermarketten kalça şiş aldım.Aslında kuşbaşı kırmızı et'le yapılması daha uygun ve güzel olan çoban kavurmanın bir versiyonunu denedim.Biber,domates ve soğanların dış yüzeyini kızartarak küçük küçük kesip sosa bandırdığım kalça şişlerle güzel bir kombinasyon elde ettim.Yukardaki fotoyla alakası yok ama..
Burda önemli olan kırmızı et'le yapılan çoban kavurmadaki gibi sebzelerin suyunu bırakmasını beklemekten ziyade sebzelerin mangalda piştiği kıvamı yakalamak.
İstanbula ayda bir giderim.Bağdat Caddesinde Last Stop diye bir mekan var.Karışık tavuk tabağı ve yanında bir bardak 50'lik bira.Üniversiteden arkadaşlarla ayda bir buluşma yerimiz oldu.Tavuk etinin lezzetine vardığım bir yer.Damak tadına düşkün olanlar için tavsiye ederim bu mekanı..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder