12 Aralık 2008 Cuma

EL CLASİCO # 157

.
La Liga'da 17. hafta geldi çattı.Böyle derbiler nedense ilk haftalara konmaz.Son haftaya denk geldiğini de hiç görmedim.Genellikle 15 ila 18. haftalar içinde takımların tamda kaderini belirleyeceği günlerde,gerilimin ve derbinin şiddetinin daha fazla arttırılması için olsa gerek.
İki takım 1928 yılından beri 156 kez karşı karşıya gelmiş.Real'in 68,Barça'nın 58 galibiyeti var.30 karşılaşma berabere sonuçlanmış.
157. randevu öncesinde Real geçen haftayı baya hareketli geçirdi. Başkan Calderon ''Barça derbisini alamayız'' diyen Schuster'in işine son vererek,apar topar Ramos'u takımın başına geçirdi.Çiçeği burnunda Ramos şimdi sakatlara çözüm bulmakla uğraşıyor.Pepe, Diarra, Van Nistelrooy, De la Red, Snijder, Torres, Heinze, Robben ve Marcelo bu maçta yok.17. haftaya girilmesine rağmen takımda hala bazı taşların yerine oturmaması Ramos'un en büyük handikapı.
Derbinin bana göre mutlak favorisi Barça'da moraller üst düzeyde.Guardiola takıma öyle bir kondisyon verdi ki maç 180 dakika oynansa futbolcular aynı ritimde oyunu tamamlayacaklar.13 maçtır da yenilmiyorlar.Bu sezon Camp Nou da sadece 2 maçta puan kaybettiler.İniesta ve Milito dışında eksikleri yok.Hal böyleyken Real 'in bu maçtan puan çıkartması çok zor.Gerçi derbi maçların havası başka olur ama Real de o havayı göremiyorum.

4 yorum:

biggins dedi ki...

"O havayı göremiyormuş"
O zaman senin gözüne sokayım ben. Şartlar ne olursa olsun Real vermez bu maçı.. Yaz bunu bir kenara..

xanortis dedi ki...

barça 3 ten aşağı atarsa sana bende 1 bira yavrucum.görüşürüz.

biggins dedi ki...

Biramı isterim hacı :))

xanortis dedi ki...

ayıp ettin.tek golle kaybettik :)