27 Aralık 2008 Cumartesi

NOEL ÖNCESİ LİDER LİVERPOOL

.Liverpool son oynadığı 3-0 lık Bolton maçına kadar sırasıyla evinde Hull,West Ham ve Fulham maçlarında aldığı aptalca beraberliklerle Chelsea'ye 3 hafta boyunca bedavadan ekmek dağıttı.Gerçekten anlamsızca harcanan 6 puan var ortada.Umarım Liverpool sezon sonunda ''ben yemedim sen ye'' pozisyonuna düşmez zira severiz kendilerini.
Şampiyonluk gidermi gitmezmi bilinmez ama ben ististiklere bakarak yorum yapmayı çok severim.Bir internet sitesinde Liverpool'un noel'e (devre arası) lider girip şampiyon olduğu sezonlara göz attım.Sonuç tam da beklediğim(istediğim) gibi çıktı.

Şu zamana kadar Liverpool Noel'e 16 kez lider olarak girmiş.ilk 1905-06 sezonu,sonuncusu ise 2008-09. bu 16 liderliğin 10'u şampiyonlukla sonuçlanmış.Kayda değer bir istatistik bence.Yalnız Liverpool'un devreyi lider bitirdiği sezonlar içinde en az gol attığı sezon da bu sezon.Mesela bundan önceki lider tamamlayıp şampiyon olduğu 87-88 sezonunda 44 gol atmışlar.
Kapsamlı olarak bakınca lider tamamlayıp şampiyon olamadığı sezonlarda bile 30 golün altında yok.Bu sezon ise toplam 27 golleri var.Yediği gollere bakarsakta 87-88 sezonunda 14 gol yemişler,bu sezon ise 12 gol.Yani Liverpool son yılların en az gol atan ve yiyen kadrosuna sahip.

Hiç yorum yok: