14 Aralık 2008 Pazar

BARÇA 2-0 REAL MADRİD

.
Barça'nın Camp Nou'da 2004 senesindeki 3-0 lık maç sonrasında ezeli rakibine karşı galibiyeti yoktu.Daha öncede yazmıştım;Real'i bu kadar eksik ve formsuz yakalaşmışken Barça 3 ten aşağı atmaz diye.İker Cassilas sayesinde tek golle yanıldım.Adam muhteşem bir kaleci.Maç boyunca kurtarmadığı %100 lük gol mü kaldı,Eto'o nun penaltısı mı?
Schuster maçı alamayız demişti ya,Ramos ta aslında biliyordu maçı alamayacaklarını.70. dakikaya kadar temkinli davrandı,70'ten sonra gelen özgüvenle birlikte Ramos hoca başladı taç çizgisine doğru yürümelere,bağıra çağıra taktik vermelere.Higuain'in yerine Van der Vaart'ı alması bence akıllıca bir hareket değildi.
Korkak oynasada maç sonuna kadar direnecek dediğimiz Real (aslında direneceği kadar direnmişti) 83'te Puyol'un Eto'o ya alda at der gibi indirdiği golle çözüldü.Zira bu kadar sert defans yapma güdüsüyle maç sonuna kadar direnebilen bir İtalyan milli takımı vardır.Başkada yoktur herhalde.
Messi gelince;Maç boyunca acıdım şu Messi'ye.Büyük olasılıkla tekmeliğini ya çelikten yaptırmış yada kaval kemiğindeki sinirleri aldırmış.Hele hele futbolun bırakılıp Messi'nin ayaklarına oynandığı ikinci yarının ortalarında maçın hakemi Cantalojo fazla müsamakar davranışlarıyla Messi'nin piç edilmesine çanak tuttu.Maç boyunca doğru düzgün şut vuramayınca tekmelerin bir nebze azaldığı 90+ 'lı dakikalarda attı golünü.
Henry;görevini eksiksiz ve layıkıyla tamamlayan tek oyuncu diyebiliriz.Kontratak yarattı,maç boyunca durgun olan Xavi'yi oyuna sürükledi,golünü attırdı,şut'unu çekti,dripling'ini yaptı,çalımını attı.Maç sonunda taraftarını selamladı ve soyunma odasının yolunu tuttu.
Barça bu sonuçla ezeli rabinin 12 puan önüne geçti.2. sıradaki Valencia ile 8 puanlık farkı korudu.Ramos'un bunda sonra hedefi CL ye gidecek ilk 4 takım arasına Real'i sokmak olmalı.

Hiç yorum yok: