17 Eylül 2009 Perşembe

VE ASKERLİK BİTTİ..

.
Gitsem mi gitmesem mi diye yıllardır rafa kaldırdığım askerlik serüveni 157 gün sonra son buldu.Sırt çantamı aldığım gibi vın turizm Trabzon airlines,akabinde 1 saatlik rötar ile gece yarısı İzmir'e iniş..Manyak bir duygu gerçekten.Sanki izne çıkmışım da tekrar dönücem oraya.

Ama şunu söyleyebilirim ki herkesin görmesi gereken bir yer.Askere gitmeyen biri kamulaj giymeyi,üzerine 4,5 kiloluk bir G3'ün zimmetli olmasını,sabah tam saatinde kalkıp tam saatinde yatmayı,nöbet tutmayı,yemek duası ile yemeğe oturmayı,yaz sıcağında deri bot giymeyi..vs telafuz etmeyi bırak,aklından bile geçirmez.Çünkü aklına gelmez.
işte böyle bir şey askerlik.

Güzellikleri de var.Mesela yakın arkadaşlar ediniyorsun.30 küsür kişilik koğuşlarda sağında ve solunda yatan adamla ranza'nın arası 30 santimi geçmiyor.5 ay boyunca uykudan uyandığında aynı adamları görüyorsun.İster istemez kardeş gibi oluyorsun.
Bunların dışında;disiplin dediğimiz ama benim yakınından bile geçmediğim bir olgu daha mevcut.Bunu da adama seve seve öğretiyorlar.Sivil yaşantında uygulayabilirsen ne ala.

4 yorum:

Blogspor dedi ki...

Hayırlı olsun,hoşgeldin.
Blogu güncellersin artık =)

saygılar

Ömer dedi ki...

Hosgeldin abi :)

xanortis dedi ki...

hoşbulduk arkadaşlar.
sağolun,varolun.

Ortega dedi ki...

Geçmiş olsun. Askerlik bitince hep olumlu şeyleri hatırlıyorsun. Bakalım sende de aynısı olacak mı?