5 Ekim 2008 Pazar

HAİN SALDIRI # ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN

R
Aktütün Karakolu saldırısında, terör örgütü PKK’nın bir süredir hazırlık yaptığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan Kandil’den sonraki en büyük kampı Zap’ta barınan teröristleri kullandığı ortaya çıktı. Saldırıdan önce teröristlerin Irak toprakları içine sınıra yakın bölgelerde uçak ve helikopterlerin bombalamalarına karşı çok sayıda sığınak hazırladığı ve buralarda saklandığı öne sürüldü.


Aktütün Karakolu'na yönelik dünkü saldırıya yaklaşık 350 terörist katıldı. PKK'lı teröristler saldırıya uçaksavar, ağır makineli biksi, taşınabilir havan toplarıyla geldi.

Dün saat 13.00 sıralarında başlayan saldırıda teröristler önce, Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe kesiminde konuşlandırılan askerleri hedef aldı. Bu bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristler, askerleri de burada şehit etti.
Saldırı sırasında Aktütün Jandarma Karakolu’nda daha önceden konuşlandırılan Jandarma Özel Harekat Timleri teröristlere anında karşılık verdi ve şidetli çatışma saatler sürdü. Çatışmanın sürdüğü sırada Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Çatışma ve bombardımanda teröristlerden 23’ü öldürülürken diğer teröristler yanlarında getirdikleri uçaksavar, ağır makineli silahları ve bu silahları taşıdıkları katırları da burada bırakarak
Irak topraklarına kaçmaya başladı.

Çeşitli kaynaklara göre hain saldırının planları, 26 Eylül'de Kandil Dağı'nda toplanan PKK'nın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda yapıldı.
Aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Feyman Hüseyin, Duran Kalkan'ın da bulunduğu 30 kadar PKK yöneticisi, sonbaharda yapılacak eylemleri kararlaştırdı. Toplantıda terör örgütünün İran’da faaliyet gösteren kolu olan PJAK geçici olarak İran topraklarına çekilip, sınırdan Türkiye’deki jandarma karakolları ve askeri hedeflere
saldırması talimatı verildi.

Hiç yorum yok: