19 Haziran 2010 Cumartesi

Dünya Kupası 8. Gün

.
Dünya Kupasında dün de bomba sonuçlar gelmeye devam etti.İlk olarak İspanya'nın İsviçre'ye mağlup olmasıyla şöhretler karması ile takım olmak arasında farkı uzun uzadıya yazmıştım geçen gün.Bu İngiltere milli takımı için de geçerli.İngilizler tek tek ele alınınca hepsi birer yetenek abidesi fakat bu adamlar biraraya gelince saçma sapan bir kokteyl çıkıyor ortaya.İlk maç ABD ile berabelik,ikinci maç turnuva'nın en kötü takımı Cezayir ile beraberlik.Peki sen kimi yeneceksin? Hangi maçta takım olmayı becerebileceksin?
Gerard,Lampard ve Rooney gibi hücum hattına sahip olan bir takımın topu ileriye taşıyamamasını,Terry ve A. Cole gibi bir defansın Cezayir gibi forveti boş bırakan bir takımdan nasıl gol yediğini hala çözebilmiş değilim.Tabi saydığım 5 kişi günah keçisi değil.Heskey,Defoe ve Crouch la birlikte kağıt üzerinde 3,saha içinde 6 adamın ileriye çıktığı ve Cezayir defansının markajına takıldığı bir takım.Aralarından benim diyen oyuncuları saydım zira teknik direktörden takıma kadar tamamen fiyasko bir İngiltere.Son maçları Slovenya ile oynayacaklar.Herhalde ilk galibiyetlerini alıp gruptan çıkacaklardır.
Almanya-Sırbistan maçı da günü ikinci bombası.Öyle ki maç başladığında paldır küldür Sirbistan kalesini bombalayan,sağ ve sol kanatlardan bindirme yapıp rakip müdafa'yı halaç pamuğu gibi atan Almanlar 37. dakikada Klose'nin gereksiz bir şekilde atılmasıyla birlikte,1 dakika sonra yani 38. dakikada gol'ü yediler.Gol'ü bulan Sırbistan aynen İsviçre'nin İspanya'ya karşı oynadığı oyunu oynayıp 10 kişi kalan ve Klose'den boşalan açığı bir türlü dolduramayan Alman forvetini kilitlediler.İsviçre'nin Torres ve Villa'ya ikili markaj uygulayıp,bu oyuncuları oyundan düşürdüğü gibi Sırbistanda Podolsky ve Mesut'u oyundan düşürdü.60. dakika'da Podolsky'nin kaçırdığı penaltı Almanları son 30 dakikada iyice isteksiz bir hale soktu.Sırbistanın 2 topu direkten döndü.

Hiç yorum yok: