
Turşu limonlu mu olur sirkeli mi münakaşasına mahal vermemek için bizim turşucu her ikisini de koyduğunu söylüyor.Eve gidince azıcık suyla karışıtırıp içilebilir kıvama da getirilmesi içinmiş. Geçenlerde kelek ve patlıcan turşusu aldım değişiklik olsun diye.Patlıcan turşusu pek hoşuma gitmedi.Suyu olduğu gibi içine almış pörsümüş.Sanki denizden çıkan süngeri yiyormuşum gibi geldi bana.
Yalnız kelek turşusunu herkese tavsiye ediyorum.Kelek dediğimiz şey kavunun olgunlaşmamış hali.Sert olduğu için sirke ve tuz'un etkisine karşı koyabiliyor,kendini salmıyor.
O yüzden turşu sert veya olgunlaşmamış sebzelerle kurulduğunda kıvamı daha iyi ayarlanabiliyor.
Bizim meşhur turşucu (dükkanın adı meşhur turşucu) bilip bilmeden herkesin turşu yapmasına karşı.
Neden abi,''tabi millet evinde yapmasın turşuyu senden alınsın demi'' dediğimizde de ''ASLA'' diyor.
Turşu yapmak babadan oğul'a,anneden kız'a geçen bir sanatmış.Pehhh..
Bu sabah önünden geçerken bir bidon ayırttım yine.
Salata,biber,lahana,domates,kelek ve mısır turşusu.
Mısır'ı(yada darı herneyse) ilk defa deneyeceğim.Yorumlarımı yazarım.
bu blog'da turşucu blog'una döner.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder