12 Ocak 2009 Pazartesi

AS ROMA 2-2 AC MİLAN

.
İddiası olmayan bir Roma,İnter'in berabere kaldığı haftada 9 puanlık farkı azaltmaya çalışan bir Milan.Gönül isterdi ki bu maç şampiyonluk yarışını etkilesin,galip gelen aradan sıyrılsın..vs vs.
Neyse maça gelecek olursak Totti'siz Roma dün De Rossi'nin kaptanlığında maça çıktı.Milan da ise Beckham kırmızı siyahlı formayla ilk resmi maçına çıktı.Roma da Tonetto ve Okaka,Milan da ise Nesta, Gattuso, Bonera ve Borriello 18 kişilik kadroda yoktu.
22. dakikaya kadar maç pek zevk vermedi.Genelde orta sahada top çevirmeyle,ısınmayla geçti diyebiliriz.Roma sağlı sollu ataklar yerine göbekten topu sağ kanada taşıyarak Vucinic'i beslemeye çalıştı.22. dakikada ilk meyveyi aldı.Golden hemen sonra Pirlo'nun sarı kart görmesiyle Milan dura dura top oynamaya başaldı.İlk yarıda bu skorla tamamlandı.İkinci yarı ilk yarının aksine Milan fırtına gibi esti.Özellikle Kaka'nın top saklama ve sürekli oyunun yönünü değiştirme taktiğine hayran kaldım.49. dakikada Pato'nun golünde de Kaka'nın maharetini görebiliriz.Pato inanılmaz süratlı bir adam.Sol kanat (Mexes'in olduğu bölge) koridora döndü.Ceza sahasına diklemesine dripling'in ardından Mexes bir sağa bir sola yalpalandıktan sonra Pato topu şandelleyerek ağlara yolladı.Nefis bir goldü.
2. yarıdaki Amborisini Ronaldinho değişikliği ne kadar faydalı oldu tartışılır.Zira 2 dakika sonra Vucinic'in biraz şans birazda takipçiliğinin de etkisiyle gelen golle maç 2 taraf içinde hakettiği şekilde bitti bana göre.
Beckham 89 dakika sahada kaldı.Roma lig'in orta sıralarına demir attı,özellikle İnter'in berabere kaldığı bir haftada bu sonuç Milan'ın işine gelmedi.
Totti oynasaydı Roma Milan'ı yenermiydi bilemiyorum.Ama Ancellotti'li Milan Milan değil.Aksine takım çok iyi.Eksikleri olmasına rağmen..

Hiç yorum yok: