10 Ağustos 2010 Salı

Giggs'ten Ders Niteliğinde Sözler

.
Takıma birkaç tane papaz futbolcu koyalımda topu ayağında saklasın,abilik yapsın,gerektiğinde rakip oyuncuyu oyundan attırsın diye genelde orta ölçekli takımlar transfer politikalarını bu kavram üzerinden yaparlar.Büyük bütçeli takımlar ilgilenmez böyle şeylerle.Takımın orta göbeğine flaş birini alıp koyar,sezon sonunda memnun kalmazsa aynı hızla gönderir.
Ryan Giggs bu papaz diye tabir edilen oyuncuların da papazıdır.Kendisi futbolun kitabını yazsa altyapıda futbol okulu öğrencilerine okutulması gerekir.
Hele Chelsea 'yi 3-1 mağlup ettikleri Community Shield Kupası'nın sonunda söylediği bir söz var ki;bu da ayrı bir ders niteliğinde.''Hala başarıya olan açlığımı koruyorum. Futbol oynamak kupalar kazanmak istiyorum" .İşte bir futbolcunun emekliliğinden önce takımına vaad edebileceği tek şey budur.O yüzden Manchester United 'ta oynuyor.

1 yorum:

kerem ce dedi ki...

futbolun mental yönünü bu sekilde kavrayan oyuncular; ryan giggs kadar yetenekli de olsalar, ibrahim üzülmez de olsalar uzun yillar sahalarin vazgecilmezi olmayi basariyorlar. güzel tespit.