27 Mayıs 2010 Perşembe

Son 800 Bilet

.
Dünya Kupası final maçının son 800 bileti.Büyük olasılıkla kale arkaları hatta kale arkalarınında üst balkon tribünleri falandır herhalde.Ama ne fark eder.O ortamda bulunmak bile nasıl bir duygudur acaba.Hele birde Arjantin-Brezilya finaline denk gelirsen bilet parası kadar parayı da uzun namlulu profesyonel fotoğraf makinelerine yatırmak gerekir.Evladiyelik sakla.
Birde nedir şu Vuvuzela denilen şey,hani bizim fülüt'ün ağzı açık olanı.Nasıl birşeydir merak ediyorum.Söylendiğine göre fil sesi çıkartıyormuş.Ama baya bir yüksek volum'lü,kafa göz dalmalık bir çalgıymış.Vahşi Batı'da Kızılderili'lerin hayvan avlamak için kullandıkları Bizon boynuzlarının el yapımı plastik olanıymış.

Özcan Kızıltan Göztepe'de

.
Kemal Kılıç,Levent Eriş ve bir dünya teknik direktörün ismi zikredilirken bugün sürpriz bir kararla Göztepe'nin dümenine Bucaspor'u Süper lig'e çıkartan Özcan Kızıltan geçirildi.
Bilmeyenler için Özcan Hoca 'yı şöyle tanımlayabiliriz; bu yıl Bucaspor'da takımı kuran Kemal Kılıç 7. hafta sonunda Adanaspor'a geçince takımın başına geçirildi.30 küsür hafta boyunca Bucaspor'da başarılı bir grafik çizdi.İçerde dışarda Bucaspor'un 3 'er 4'er gol attığı maçlarda takımın başında Özcan Hoca vardı.Her ne kadar 2. lig'de Sakaryaspor'da başarısız gibi gözüksede bu seneki CV 'si kayda değerdi bana göre.
Göztepe taraftarı bilindiği üzre genelde isim yapmış hocaları tercih eder.Özcan Hoca'nın ismi duyulduğunda da biraz tepki verilmedi değil tabi.Göztepe'de başarılı olur yada olamaz bilemiyoruz.Sonuçta 3. lig hocası değil,Bankasya lig'in şampiyonu transfer edildi.Ali Gültiken de bu eksende Bankasya'dan transfer yaparak takımı daha profesyonel oyuncularla donatacağız tarzı bir demeç vermişti.Bu çok önemli.Takımın orta sahası ve forveti en başarısız olan mevkilerdi.
Özcan hoca diğer bahsi geçenlerin içinde pek isimli biri değil ama şunu da unutmamak lazım bu yıl isimli diye transfer edilen hocaların da performansları ortada.Lig'ine göre daha mütevazi hoca'lar çok daha başarılı.

Başarılı olan mütevazi hocalar;
Akhisarspor-Atilla Özcan
Güngören-Turhan Özyazanlar
Karabükspor-Yücel İldiz
Bucaspor-Özcan KızıltanBursaspor-Ertuğrul Sağlam
Kayserispor-Tolunay Kafkas

Lig'ine göre şöhretli hocalar;
Karşıyaka-Reha Kapsal,Erdoğan Arıca
Altay-Zagor Zafer gitti,Güvenç Kurtar geldi.
Rizespor-Ümit Kayıhan
Galatasaray-Rijkard
Fenerbahçe-Daum
Beşiktaş-Mustafa Denizli

Yeni Sayfa,Madrid

.
Mourinho sevdası uğruna Real Marid Pellegrini'ye 4 milyon avro ödeyerek Madrid'ten yolladı.2003 yılından beri yolladığı teknik direktörler kervanına biri daha eklendi.Dile kolay 10 teknik adam.Az buz değil yani.
Jose Mourinho 'da dünden razı olunca alelacele gidip İnter başkanı Moratti ile ipleri kopardı.Sözleşmesi devam ettiği için Mourinho İnter'e 16 milyon avro gibi astronomik bir ücret ödeyecek.Bunun yanında Real transferi gerçekleşirse -ki bu saatten sonra gerçekleşememe gibi bir ihtimal yok- yıllık 10 milyon avro'ya 4 senelik sözleşmesi var.
Kaz gelecek yerden tavuğun esirgenmemesi olayı,ticari bir zeka.
Jose biraz tatil yapıp,sahilde ayaklarını denize sokup,kavun karpuz yedikten sonra Madrid'e gidip imzayı atıp,iş başı yapacak.
Müthiş bir takıma gidiyor Mourinho.Başkan Perez bu konuda çok fedekar davrandı.Takım yıldızlar topluluğu olmasına rağmen Mourinho'ya açık kredi verdiler.Yeni transferler olabilir.

25 Mayıs 2010 Salı

Haftaiçi Ekranı

.
25 Mayıs Salı
16:00 T.Karadenizspor-Çorumspor / Kadırga TV (Play-Off)
19:00 AdanaDemirspor-TavşanlıLinyitspor / Kanal A (Play-Off)
19:30 Şili-Fildişi Sahilleri / Eurosport 2 (U21 Yarı Final)
22:00 Fransa-Danimarka / Eurosport (U21 Yarı Final)
26 Mayıs Çarşamba
20:30 Türkiye-Kuzey İrlanda / NTV Spor (Hazırlık Maçı)
21:00 Hollanda-Meksika / (Hazırlık Maçı)
22:00 Fransa-Kosta Rika / Lig TV (Hazırlık Maçı)
27 Mayıs Perşembe
17:00 İngiltere-Fransa / Eurosport 2 (U17 Yarı Final)
21:00 Türkiye-İspanya / Eurosport 2 (U17 Yarı Final)
22:00 - / Eurosport (U21 Final)

20 Mayıs 2010 Perşembe

Kemal Kılıç Sesleri Yükselirken

.
Biz hep ne diyoruz;Futbolcusundan teknik heyetine,yönetiminden sportif direktörüne kadar ortaya bir hedef koyan ve bu hedefe giden yolda somut,olumlu adımlar atan kişiler bu kulüpte yer alsın.Kemal Kılıç idealist bir hoca.Hedefleri var,CV si sağlam.Kemal hoca ile anlaşamasak bile yine o ayarda vizyonu sağlam hocaların dışına çıkılmamalıdır.
Birde kaleci Sinan konusunda birçok kişi ketum düşünüyor bence.Sinan iyi bir kaleci ama alternatifsiz değil.Hatırlasanıza Ramazan kaleyi Bülent Atamana bıraktığında Bülent ikinci kaleciydi ve Göztepenin yükünü kaldıramayacağını düşünüyorduk.Bülent çıktı çatır çatır maçlar aldı tek başına.Efsane oldu,rakip forvet'in üzerine yürüdü,kavga etti,libero gibi müdafa yaptı,stoper gibi top kesti.Sonra adama eşkiya dedik.
Geçenlerde arkadaşlarla birlikte sahilde oturuyoruz,Ali Gültiken geçti önümüzden.Adam herkese selam verdi.Güzelyalı esnafını tek tek dolaşıp şampiyonluk sözü veriyor.Bu kulübe geç geldim,ama en az sizin kadar Göztepeliyim diyor.Tam halk adamı,semt ile bütünleşti.
Yalnız İsmail Hakkı Gül başkanlığa devam edip etmemeyi tekrar gözden geçirmelidir.Şampiyonluk yolunda profesyonellik önplana alınacaksa,önce yönetim ve yönetimin başında olan kişilerin profesyonel olup olmadığına bakılmalıdır.
2010-2011 sezonuna ayakları yere basan bir Göztepe olarak girmeliyiz.Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı.Bu kulüp bizimdir.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Kadıköy'de Skandal

.
Fenerbahçe-Trabzon maçını Lig TV,Bursaspor-Beşiktaş maçını Spormax verdi bu akşam.Tabi millet 'te bir o kanal,bir bu kanal gezinip durdu.Tribünlerdeki taraftarlar ise ordan burdan duydukları haberlerle birbirlerinin maçları hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştılar.Yalnız Kadıköy'de bu akşam tam bir fiyasko yaşandı yada Antu'nun dediği gibi bir skandal.
Maçın uzatma dakikaları oynanırken saha içinden yapılan anons Bursa-Beşiktaş maçının 2-2 berabere bittiği yönündeydi.Tv başında izleyen bizler Spormax kanalına döndük bir anda.Bir baktık ki maç 2-1 Bursaspor'un galibiyetiyle bitmiş.Ne oluyor,ne bitiyor demeye kamadı Fenerbahçe-Trabzon maçı bitti.Konfetiler,balonlar eşiliğinde sahaya giren binlerce insan şampiyonluk kutlamaya başladı.Buarada Tv başında izleyenler ise hala ne olup bittiğini anlamamış vaziyette bir o kanal bir bu kanal gidip geliyor.
Bakıyoruz Kadıköyde bayram havası var,kanal değiştiriyoruz Bursada da şampiyonluk kutlamaları.Daha sonra Kadıköydeki yayın kesildi ve Bursaya bağlanıldı.Bursaspor'un şampiyon olduğu ekranın altında duyuruldu.Buarada Kadıköyde millet hala eğleniyor.
Tabi onlara bu yanlışlık nasıl anlatıldı,sahaya girip kutlama yapan binlerce Fener'li nasıl dışarı çıkartıldı bilemiyorum ama bu olayda ciddi anlamda Fenerbahçe taraftarının gururuyla oynandı.
Onu da geçtim uzatma dakikalarında rakip kaleye saldıran Fenerbahçeli futbolcuların hızını kesmesinde bile etken olmuştur.Bu anons öyle kolay geçiştirilebilecek,bir özürle,bir kusura bakmayın ile hallolabilecek birşey değildir.
İşin ironisi ise Galatasaraylılara iyi bir malzeme çıkmıştır..

Tebrikler Bursaspor

.
Bursaspor sadece şampiyon olmadı.Dengeleri de değiştirdi;

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un geliri düşmüş oldu. Yeni şampiyon Bursaspor yaklaşık 40 milyon TL'nin de sahibi oldu.
Ocak ayında yapılan 4 yıllık yayın ihalesi, beklentilerin de üstünde rekor bir değerle sonuçlanmıştı. Mevcut yayıncı kuruluş yıllık 321 milyon dolarlık bedelle ihaleyi yeniden kazanmıştı. B ve C lisansları ile birlikte, kulüplerin paylaşacağı toplam rakam yaklaşık 360 milyon dolar'a çıkmıştı.
Kulüplerin yayın gelirinin iki kattan daha fazla artaması ve pasta büyüyünce, paylaşımla ilgili spekülasyonlar da başlamıştı. Kimi haberlerde ya da yazılarda, yayın gelirlerinin dağılımı yüzünden, Bursaspor'un şampiyonluğunu istemeyen kulüpler olduğu bile yazılıp çizilmişti.
2005 yılına kadar, geçmişte şampiyon olmuş dört büyükler, yayın gelirinin % 50'sini, yani yarısını alıyorlardı. Bu sistem, şampiyon olmamış takımların aleyhine adaletsizlik olarak gösteriliyordu. 2005 yılında yapılan değişiklikle daha adil bir sistem kuruldu. Buna göre, önümüzdeki yıl, gelirin sadece % 11'i geçmişte şampiyon olmuş takımlara verilecek.

YÜZDE 35'İ EŞİT
Yayın gelirlerinin % 35'i dayanışma payı olarak bütün kulüplere eşit dağıtılacak; % 45'i takımların aldıkları puanlara göre, % 9'u ise sene sonunda oluşan puan sıralamasına göre ilk altıya giren takımlara verilecek.
Buna göre, toplam gelirin % 89'u gibi büyük çoğunluğunun, önceden ilan edilen performans kriterleri gözetilerek gayet adil paylaştırıldığı belirtildi.
Bursaspor'un şampiyonluğu en çok Fenerbahçe'yi etkiledi. Çünkü, yayın gelirlerinin 'şampiyonluk primi'ne göre verilen % 11'i geçmişte şampiyon olmuş takımların şampiyonluk sayılarına göre verilecek. Bu yıla kadar Fenerbahçe ve Galatasaray 17'şer, Beşiktaş 11, Trabzonspor ise 6 kez şampiyon olmuştu. Bu yılla birlikte toplam 52 şampiyonluk olduğu için, yeni ihale rakamına göre bu kulüplerin şampiyonlukları başına alacakları para yaklaşık 750 bin dolar.

GELECEK YILLARI ETKİLEYECEK
Bursaspor şampiyon olduğu için bu parayı Bursaspor almaya hak kazandı. Bu durumda Bursaspor, şampiyonluk priminden her yıl pay almaya hak kazandı.
O yüzden bu yılki performansları gelecek yıllardaki gelirlerini de etkileyecek. Şampiyon olmamış takımların gelirlerinde bir azalma olmayacak. Yeni sisteme göre, daha başarılı takım daha yüksek yayın geliri elde edecek.
2009-2010 sezonunun şampiyonu Bursaspor, tarihe geçen şampiyonluğunun yanı sıra, büyük de bir maddi gelirin sahibi oldu. Bursaspor'un, sezon boyunca ortaya koyduğu performansın yanı sıra, şampiyonluk primi ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmanın getireceği 5 milyon euro ile birlikte yaklaşık 40 milyon liranın sahibi olacak.
Performans ve şampiyonluk primlerinden kazanacağı tutarın 16 milyon lira, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacağı için grup maçlarına katılımdan dolayı ve yayın havuzundan 23 milyon liranın üzerinde bir gelir gelmesi bekleniyor.
Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için 2 ön eleme oynamak zorunda kalan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılamazsa Fenerbahçe için ayrılan yayın geliri (5 milyon euro) de yeşil-beyazlı ekibe verilecek.

16 Mayıs 2010 Pazar

Çorumspor:2 Göztepe:1

.
9 takımlı bir grubu 8. sırada bitirme kabiliyetsizliği gösterip taraftarı bu denli çileden çıkartan kim varsa tebrik ediyoruz.Sezon kapandı.Göztepe önümüzdeki sezon tekrar TFF 2. Lig'de.
Transfer dönemini sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmeden geçmeyelim.
Buarada Köln Spor Akademisinden hoca seçerken diploma not'una bakmayı da unutmayın.Zira başka fiyasko'lar olmaması adına.

Extra Play-off için Antalya bileti alan takımlar;
İskenderun DÇ

Tokatspor
TürkTelekom
Çorumspor
Adanademirspor
Trabzon Karadenizspor
Tavşanlı Linyitspor
Eyüpspor
>Fotoğraflar Göztepemiz.net 'ten alınmıştır..

14 Mayıs 2010 Cuma

Ağız Tadıyla Bir Parti Bile Yapamadı

.
Evinde parti verir laf ederler,haftanın 5 güncüğü İstanbul gecelerine akar söz olur,oraya gitme,buraya gitme,eğlenme,parti yapma,komşular ikaz etsin,karakolluk ol...
Bu ne be !
Adam haklı tabi.Bi huzur vermediniz.O da aldı bavulunu sırtına,ilk uçakla Rio.

Haftasonu Ekranı

.
15 Mayıs Cumartesi
17:00 Chelsea-Portsmouth / NTV Spor
19:00 Antalyaspor-Kayserispor / Lig TV
21:00 W.Bremen-Bayern Münih / Kanal A
21:45 Milan-Juventus / NTV Spor
16 Mayıs Pazar
00:30 Fluminense-A.Goianiense / Spormax
16:00 Siena-İnter / NTV Spor
16:00 Chievo-Roma / NTV
20:00 Fenerbahçe-Trabzonspor / Lig TV
20:00 Gençlerbirliği-Galatasaray / - Salon 1
20:00 Bursaspor -Beşiktaş / Spormax
20:00 Barcelona-Valladolid / NTV Spor
20:00 Malaga-Real Madrid / NTV
22:00 Gremio-Corinthians / Spormax
17 Mayıs Pazartesi
00:30 Vasco da Gama-Palmeiras / Spormax
20:00 Karşıyaka-Altay / Futbol Smart
20:00 Konyaspor-Adanaspor / D Spor

13 Mayıs 2010 Perşembe

Madrid Ne Tarafta Abi'ler

.
Mourinho'nun çalıştırmak istediği takım hangisi,favori lig'i nedir bilen varsa beri gelsin.Sene ortasında ''ergeç birgün Premier lig'e geri döneceğim'' gibi abzürt bir açıklamayla İnter camiasını hiçe sayan Mourinho,şimdilerde ''Gönlümün takımı Real'' gibi yanar döner tabirine bile sığmayacak açıklamalar yapıyor.Birde İtalyanları topyekün ikiyüzlü olmakla suçluyor.Bende katılıyorum Real Madrid'e bu yıl gideceğine ama onda bu kapris olduğu sürece orda da eleştirilerin odak noktası olmaya adaydır.Eleştiriyi de fazla sevmediğini biliyoruz.Eleştiren ikiyüzlüdür.Onu beğenen gönlünün takımıdır.
İspanya'nın parkları,oyun bahçeleri daha güzeldir hoca'm.Bu ne böyle,iptidai derme çatma kaydıraklarda çocuk oynatmak sana yakışıyor mu?

Dediğim Dedik Maradona

.
Aday kadro oluşturulurken Zanetti ve Cambiasso 'nun kadroya girmemesi konusunda çok net bir tutumu vardı Maradona'nın.İki futbolcu da Dünya Kupasına götürülmeyeceğini çok iyi biliyorlardı.Aday kadro açıklandıktan sonra basın özellikle bu konunun üzerinde durdu ama Maradonada çok ketum açıklamalarla bu konuyu ustaca geçiştirmeyi başardı.
''Zanetti'yi severim,Cambiasso mükemmel bir oyuncu ama şu nedenlerden dolayı takıma aldım'' demek yerine ''neden şaşırdınız anlamadım'' tarzı bizde böyle,işine gelirse ketumluğuyla olayı geçiştirdi.
Maradona'daki Cambiasso gıcıklığını biliyorduk ama Zanneti konusunda herkes ters köşe oldu.
Birde Arjantin forveti hakkında diyecek tek kelime yok.Messi,Agüero,Higuain,Tevez gibi adamların yanında Milito ve Martin Palermo da var.Maradona Martin Palermo'nun üzerinde çok duruyor.Fenerbahçe'li Semih tarzı nöbetçi golcülük görevini verecek.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

David Villa Barcelona'ya

.
Büyük kulüpler transfer sezonundan önce takımda görmek istedikleri futbolcuları birbir bağlıyorlar.Bu konuda inanılmaz avantajlılar.Bir boy ufak kulüpler ise onların önceden beğenip sonra vazgeçtiği yada ıskartaya ayırdığı futbolcularla ilgileniyor.Barcelona David Villa'ya bize gelmek istermisin diyor,Villa elbette diyor ve transfer Dünya Kupasından önce gerçekleşiyor.Bekleyelim derse transfer yatabilir.
Mayıs ayında işi bağlayacaklar.Tabi Dünya Kupasından sonraya kalan transferler pahalıya mal oluyor kulüpler için.
Barcelona yerine,atıyorum Manchester City isteseydi Villa'yı,gelen cevap Dünya Kupası'nın sonunda konuşalım olurdu.Aynı parayı verse bile bekletilirdi bu transfer işi.Hazır Barça istemişken,kimse naz'a dökmüyor.
Ufak kulüpleri alan dolar milyarderi Arap'lar bile başa çıkamıyor bu hegomonya karşısında.
Siz futbolcu olsanız 7 liraya Barça'da mı oynardınız,10 liraya Manchester City 'de mi ?

11 Mayıs 2010 Salı

Göztepe:0 E.Şeker:1

.
Grubun sonuncusu,hiçbir iddiası olmayan,geçen hafta Göztepe'nin extra play-off yolundaki rakibi Çorum'a sahasında 2-3 mağlup olan bir takıma yenildik.Çok mu kötü oynadık derseniz bence hayır.Göztepe kendi kapasitesi dahilinde orta şeker bir oyun oynadı.Yalnız şunu söyleyebilirim ki bu maçta top bizi sevmedi.2 şut direkten döndü,2 tanede %100 'lük kaçan gol var.Her tarafımızdan bal damlasaydı bu maç 0-1 yerine 4-1 bile bitebilirdi.
Bundan sonra ne olacak?
Tek ihtimal var.O da Çorum'u deplasmanda 2 farkla yenmek.Çorumspor ile aramızda 3 puanlık bir fark var.Onlar öndeler.İkili averajda İzmirde bizi 0-2 mağlup ettiler.Genel averajda ise biz üstünüz.Göztepeli futbolcular kendi kapasitelerinin üzerine çıkma gibi bir sürpriz yapıpta Çorum'u deplasmanda 0-2 yenerlerse ikili averajlar eşit olacak ve genel averaj üstünlüğüyle biz Antalya'ya gidecez.
Olurda extra play-off şansımızı haftaya kaybedersek bu yıl tamamıyla boş geçmiş olacak.Göztepede boşa geçen yıllara bir halka daha eklenmemesi için öncelikle tesis atılımlarının hız kazanması gerekiyor.Bizler bir yıllık geçici başarılardan ziyade,geleceğin Avrupa standartlarında Göztepe'sinin yapılanmasını tercih ederiz.Keşke hem lig çıkıp,hemde tesis hamlelerini aynı anda yapabilsek.Ama biri olmazsa diğeri olsun.Biz yine şampiyon olmuşçasına seviniriz.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

8 Mayıs 2010 Cumartesi

İbra'nın Muhabire Cevabı

.
Geçenlerde Aceto blog'da fotoğrafı görünce ''noluyoruz lan'' tepkisi vermiştim.Bugün de başka bir haber kanalında okudum.İspanyol El Mundo'nun bir muhabiri İbra'ya açık açık sormuş bu fotoğrafın içeriğini.Gelen cevap şu ; ''Ablanı evime getir, ibne olup olmadığımı göstereyim''.

5 Mayıs 2010 Çarşamba

İtalya Kupası Finali

.
İnter-Roma / 05.05.2010 Çarşamba
21:45 - NTV Spor

Juve (9) 1938, 1942, 1959, 1960, 1965, 1979, 1983, 1990, 1995
Roma (9) 1964, 1969, 1980, 1981, 1984, 1986, 1991, 2007, 2008
Fiorentina (6) 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001
Torino (5) 1936, 1943, 1968, 1971, 1993
Milan (5) 1967, 1972, 1973, 1977, 2003
Inter (5) 1939, 1978, 1982, 2005, 2006
Lazio (5) 1958, 1998, 2000, 2004, 2009
Sampdoria (4) 1985, 1988, 1989, 1994
Napoli (3) 1962, 1976, 1987
Parma (3) 1992, 1999, 2002
Bologna (2) 1970, 1974
Genoa (1) 1937
Venezia (1) 1941
Atalanta (1) 1963
Vicenza (1) 1997
Vado (1) 1922

4 Mayıs 2010 Salı

Kurt Kocayınca !

.
Kurt kocayınca misali Liverpool'un iş yapan adamlarına teklifler yağıyor.Listenin en başında da Torres var tabi.Geçmiş yıllarda,daha doğrusu Liverpool'un Liverpool olduğu yıllarda takımın malzemecisine teklif yapmaya çekinenler şimdilerde transfer dönemine uzun süre kala saklama,gizleme gereği duymadan araya menajerleri koyarak batan geminin mallarını yağmalıyor.Gemi cidden bu sene battı.Ne lig'de ne Avrupa'da esame yok.Hal böyleyken Barça,Chelsea ve son zamanların paralı ama itibarı eksik kulüplerinden Manchester City iş başında.
Kulübün satılıp satılmayacağı henüz netlik kazanmamışken,aynı zamanda maddi imkanlarında daralmasıyla oluşan başı boşlukta Torres'de gider,yarın öbür gün Gerrard'da.Liverpool'un futbolcularla uğraşacak vakti yok.Kulübün geleceğine yön vermek,maddi kaynak yaratmak peşindeler.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Akhisar Belediye:2 Göztepe:0

.
9 takımlı bir grupta ilk 6 takım arasına girmeyi sidik zoruyla son haftalara bırakan futbolcu,teknik heyet ve yönetimimizi alkışlıyorum.