30 Eylül 2009 Çarşamba

3G 'Lİ OLMADAN ÖNCE...

.
Eskiden bir adabı,bir raconu vardı zamparalık yapmanın.Hanımlar bilirdi,bilmemezlikten gelirdi,elinin kiri derlerdi geçer giderdi.Tilki yine kürkçü dükkanının yerini bulurdu.
Tabi bu işin şakası.Belkide 50'li yıllarda kadınların ne bir sosyal güvencesi nede aylık kazancının olmadığı kocasının eline baktığı dönemlerde kaldı o meşhur hovardalıklar,gazino kapatmalar.
Şimdiki bayanlar kendi annelerinin,büyükannelerinin zamanında verdiği tavizlerden şikayet ettiği için en az bir erkek kadar sosyal güvencesini eline almış durumda.Yani eski hovardalıklar şu devirde zor gözüküyor.Herşeyi bir kenara bıraktım şu 3G bile adamın iflahını kesmeye yeter.Direk görüntü ortada.
Lafı gevelemeden açıkça söyleyeyim.3G ilk çıktığı zaman aklıma bu geldi.Şirkette harala hurala çalışıp öğle arasında bayan arkadaşla masumane bir yemek sırasında aranan bir telefon bile adamın yuvasını yıkmaya yeter.Teknoloji böyle birşey işte.İlk çıktığında ''vay be'' dediğimiz şeyler sonradan ''yuh be'' dedirtebiliyor.

29 Eylül 2009 Salı

SESLER YÜKSELİYOR

.
Açıkça söylemek gerekirse Sarıyer maçıyla ilgili içimden ne bir analiz yapmak geliyor nede kritik,falan fişmekan..
Yalnız demeden geçemeyeceğim Göztepe Majdan'dan sonra bir cengaver yiğit kazandı ki sormayın.Adı Sinan.Eskişehirden geldi.1987 doğumlu genç bir kardeşimiz.Maçtan sonra taraftarların çağrılarına kulak verip tribünlere koşarken gözlerindeki o parıltı görülmeye değerdi.

Gelelim Sarıyer maçı esnasında ilgimi çeken bir diğer gelişmeye.Malumunuz Akif Hocanın takım 10 kişi kaldıktan sonra oyunu beraberliğe yıkma düşüncesiyle Şadi-Bulut değişikliğine gitmesini tribünden Nizam Diyadin'in bile eleştirdiği sıralarda Göztepe eşrafının bir kısmının Ümit Kayıhan sohbetlerine koyulduğunu farkettim.

Hatta Sarıyer maçından haftalar önce sevdiğim birkaç arkadaşım bu konu üzerine Facebook'ta ''Eski günler gelsin yeniden'' sloganıyla bir birleşme bile oluşturmuş.

> http://www.facebook.com/group.php?gid=169900874127

Sohbet konusu bile insana heyecan veriyor.Hocamızı yeniden 90'lı yılların sonundaki kırmızı poları ile teknik kulübede görmek bana mutluluk verir.
Bu vesile ile hocamıza naçizane blog'um dan sevgi ve selamlarımı gönderir,sarı kırmızı günlerde hep beraber olmayı dilerim.

BİR HAYKIRIŞ ÖYKÜSÜ '' İSYAN ''

.
Dünden,Bugüne GÖZTEPE'miz Ve Takımımız ile Özdeşleşen İsyan Kavramını Ele Alan ve Kemal TELCİ Tarafından Yaklaşık Bir Ay Önce Yapımı Tamamlanan "İSYAN" Belgeselinin Gösterim Tarihi Ve Yeri Kesinleşti.

8 Ekim 2009;Perşembe Günü Saat 21.00'da Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde(Narlıdere Yeni Belediye Binası Yanı-Şehitlik Karşısı) Gösterimi Yapılacak Belgeselin Biletleri Yalı Taraftar Derneği Aracılığı İle Satılmaktadır,Biletlerin Son ve Çok Kısıtlı Bir Bölümünün Satışı İse Gösterim Günü Salon Önünde Yapılcaktır,Belgesel Gösterim Dışında Hiçbir Yerde Yayınlanmayacaktır.

Belgeselde GÖZTEPE'miz İçin Kurulan RESMİ Derneklerinin Başkan Ve Temsilcilerinin Yanı sıra,İzmir Medyasından Saygın Kalemleri,Tv Program Yapımcıları,Göztepe'mizin Efsane Futbolcuları,Emniyet Amirleri ile Yapılan Röportajlar Başta Olmak Üzere Yaklaşık 50 Kadar Söylem Ve Çok Sayıda Maç,Tribün,Etkinlik ve Arşiv Görüntüleri Bulunmaktadır.

1 saat 50 Dakika Uzunluğundaki Belgesel Tamamı İle HD Görüntü Kalitesindedir.84 Yıllık GÖZTEPE Caiması Ve İzmir Sınırları İçerisinde Bululan Diğer Takımlar Arasında Bir İlk Olacak Olan Belgeselin Gösteriminde Hep Beraber Olabilmek Dileği İle.

> http://www.facebook.com/video/video.php ... 3059911260

20 Eylül 2009 Pazar

İYİ BAYRAMLAR

.
Şeker tadında nice bayramlara

17 Eylül 2009 Perşembe

VE ASKERLİK BİTTİ..

.
Gitsem mi gitmesem mi diye yıllardır rafa kaldırdığım askerlik serüveni 157 gün sonra son buldu.Sırt çantamı aldığım gibi vın turizm Trabzon airlines,akabinde 1 saatlik rötar ile gece yarısı İzmir'e iniş..Manyak bir duygu gerçekten.Sanki izne çıkmışım da tekrar dönücem oraya.

Ama şunu söyleyebilirim ki herkesin görmesi gereken bir yer.Askere gitmeyen biri kamulaj giymeyi,üzerine 4,5 kiloluk bir G3'ün zimmetli olmasını,sabah tam saatinde kalkıp tam saatinde yatmayı,nöbet tutmayı,yemek duası ile yemeğe oturmayı,yaz sıcağında deri bot giymeyi..vs telafuz etmeyi bırak,aklından bile geçirmez.Çünkü aklına gelmez.
işte böyle bir şey askerlik.

Güzellikleri de var.Mesela yakın arkadaşlar ediniyorsun.30 küsür kişilik koğuşlarda sağında ve solunda yatan adamla ranza'nın arası 30 santimi geçmiyor.5 ay boyunca uykudan uyandığında aynı adamları görüyorsun.İster istemez kardeş gibi oluyorsun.
Bunların dışında;disiplin dediğimiz ama benim yakınından bile geçmediğim bir olgu daha mevcut.Bunu da adama seve seve öğretiyorlar.Sivil yaşantında uygulayabilirsen ne ala.