31 Ekim 2008 Cuma

MESSİ DE BİZİMLE AYNI FİKİRDE

.
''Pele mi Maradona mı?'' sorusuna gülüp geçenlerdeniz biz.
''Arjantinde başarılı olur mu?'' merak etmiyoruz açıkçası.
Biz manyakmıyız? Evet.
Sadece Diego'nun çimlerin üzerinde yürümesini,takım antrenman yaparken kenarda 3-5 top sektirmesini,maç esnasında açık mavi eşortman ile kenarda gözükmesini istiyoruz.
Messi de bizimle aynı fikirde..

YILDIZLARIN SON VOLESİ

. Şaşalı günlerini geride bırakan yıldız futbolcular genelde son volelerini Amerika,Uzak Doğu,parası bol Arap ülkeleri yada hiç olmazsa ismini az telaffuz ettiğimiz sıradan Avrupa klüplerinde patlatmayı tercih ederler.
Ronaldo da son voleyi İtalyan Siena klübünde patlatacak gibi duruyor.Geçenlerde Siena klübünün başkanı Stronati,Ronaldo için gol başına 100 bin Euro'yu gözden çıkartırım demişti.Başkan'ın şubat ayından beri yeşil sahada topa tekme atmayan bir adama(ve bu adam Ronaldo ise) bu denli bir servet önermesi bana göre akıllıca.Mesela forma satışları,mesela kombine satışları,mesela tribün hasılatı geliri.
İtalyanlar aptal değildir.Ticareti bilirler.Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemezler.
Ronaldo gol atacak para kazanacak,Siena oturduğu yerden o parayı hayli hayli çıkartacak.Peki eski Ronaldo geri dönerse?

29 Ekim 2008 Çarşamba

HELAL OLSUN SANA MARCO PAŞA

.
Bana göre Türk Milli takımı'nın hakkını veren 3-5 topçudan biri olan,İstiklal marşını ezbere bilen,İspanyadaki bir röportaj sırasında ben Türk'üm demeyi kendine şeref sayan ve son olarakta Betis klübü'nün kendisine tahsis ettiği siyah Aston Martin marka arabasının plakasını TC 1881 olarak seçen Marco'yu can-ı gönülden kutluyorum.Kendisi bu olayın reklam konusu olmasından tedirgin olmuş.Hala samimiyetsiz olduğunu düşünenler var ise ''marco'nun bu işten ne gibi bir çıkarı olacağını'' lütfen açıklayıversin.
# cihaz'a yakın temas..

28 Ekim 2008 Salı

27 Ekim 2008 Pazartesi

DEPLASMAN DEĞİL ZULÜM

.
2-1 mağlup olduğumuz ama mağlubiyetin umrumuzda bile olmadığı fiyasko bir maç.
Isparta seyircisi dün kendi gibi diğer küçük şehir takımlarının Göztepeye karşı uyguladığı tahrik etme politikası geleneğini başarıyla tamamladı.Stadın tepesine açılan,içinde insana yakışmayan yazılar bulunan bir pankart hali hazırda asılı bulunuyordu.Göztepe taraftarının buna tepki göstereceği aşikardı.Ve tahrik başarıyla tamamladı.
Bilanço; cezası nedeniyle maçı tribünden izleyen Teknik Direktör Mustafa Fedai tartaklandıktan sonra stat dışına çıkartılarak gözlatına alındı.Aynı şekilde başkan İsmail Hakkı Gülde aynı muamaleye maruz kaldı.Klüp Müdürü Gürol Güncan kontrolsüz güç sayesinde ambulansla hastaneye kaldırıldı,birçok taraftar da jop ve bibergazından nasibini aldı.
Isparta Valisi pankartı hiç te tahrik edici bulmadığını belirtti.
Anlayacağınız 2006 da ki Isparta deplasmanını aratır cinsten bir maç oldu.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

VİLLARREAL vs ATLETİCO # 4-4

.
Atletico'nun Barça ve Real maçlarındaki mağlubiyetlerini,Villarreal'in ise şampiyonlar ligindeki muhteşem futbolunu baz aldığımızda mutlak favori karşıdan kendini belli ediyordu.Dün bahis bültenlerini karıştırdığımda da bu üstünlüğü birçok yazar işlemiş,hatta bir kısmı Villerreal'i banko bile göstermişti.
Atletico'nun boş bir takım olmadığını düşünerek,bundan önceki maçların hezimetlerini de göz önüne alarak kendini affettirmesi için fırsat bu fırsat,bir galibiyet bekliyordum açıkçası Madrid'lilerden.
Henüz 21. dakikada Simao ve Forlan'la 0-2 öne geçtiler.Ne var ki 38. dakikada Benaga'nın saçma sapan bir hata yüzünden oyundan atılmasıyla Madrid'liler çözüldü.2. yarı başlar başlamaz Villerreal ekmeğini çıkarttı bu işten.47,51,57 ve 68. dakika gibi kısacık bir süre zarfında 4-2 yi yakalamayı başardılar.Simao takımını ateşleyen,gol yollarında rakip müdafayı yırtıp geçen bir adam.Dün çok beğendim oynadığı futbolu.Zaten kendisininde kişisel gayretiyle 83. dakikada maçın hakkının beraberlik olması gerektiğine inananları umutlandırdı.Akabinde 85 te Garcia nın ayağından gelen golle maç hakettiği gibi beraberlikle sonuçlandı.38. dakikadan sonra 10 kişi mücadele etmeselerdi eminim Villarreal deplasmanından 3 puanla dönebilirlerdi.İnanıyorum ki bu takım bundan sonraki maçlarında kendine gelecek ve lig sonunda,puan cetvelinde tahmin edilenin de üstünde bir yerde bulacaktır kendini.

25 Ekim 2008 Cumartesi

FABREGAS AÇIK ARTTIRMADA

.
Arsenal'li orta saha oyuncusunu ara transferde bağlamak için şimdilik Juventus,İnter ve Milan klüpleri müzayede salonuna girdi.Teklif 40 milyon Euro'ya çıkmış durumda.Real Madrid karşıdan olayı izliyor.Her an dudak uçuklatacak bir miktar gelebilir diye bekliyorum.Arsenal yönetimi ve Arsene Wenger'den somut bi açıklama gelmiş değil.El ovuşturmakla meşguller.Ara transferde olmazsa,sene sonunda bu adam soluğu İtalya yada İspanyada alır gibime geliyor.

23 Ekim 2008 Perşembe

TERİM İMZAYI ATTI

.
Sinyor Terim ile bugün Leventteki federasyon binasında yapılan toplantıda yıllık 3 milyon 120 bin YTL(yani 1.5 milyon euro)'ye anlaşma sağlandı.Sözleşme 2012 ye kadar uzatıldı.

22 EKİM ÇARŞAMBA # CL

.
TOPLU SONUÇLAR
Atletico Madrid 1 -1 Liverpool
Bordeaux 1 -0 Cluj
Chelsea 1 -0 Roma
Inter 1 -0 Anorthosis
Panathinaikos 2 -2 Werder Bremen
Shakhtar 0 -1 Sporting
Basel 0 -5 Barcelona
PSV 2 -0 Marsilya

22 Ekim 2008 Çarşamba

JUVENTUS 2-1 REAL MADRİD

.


8 maç 36 gollü CL gecesinde bence en kaliteli maç buydu.Del Pierro'nun golünü tekrar tekrar izlemek için buraya arşivleme ihtiyacı hissettim.Juve olsun çamurdan olsun.

FENERBAHÇE 2-5 ARSENAL

.Maç öncesi Fenerbahçe'nin TSL de oynadığı futbolu baz aldığımızda bu sonucun-hatta daha da fazlasının- herkes farkındaydı.Ortada hayal kırıklığı oluşturacak bir neden yok bence.
Maç başlamadan önce gerek spor yazarları gerekse Fenerbahçeli arkadaşlar sürekli Arsenal'in 3 as defans oyuncusunun yokluğundan ve bunun Fener'e bir avantaj sağlayacağından bahsedip duruyordu.Herhalde heyecanlanmalarındandır ki hesaba katmadıkları bir gerçek vardı;Arsenalde 3 oyuncunun,Fenerde ise komple defansın yokluğu.

Aragones aylar önce ''istediğim topçuları almadınız'' diyerek yönetime karşı bir ön savunma yapmıştı hatırlarsanız.Peki sormak lazım Aragones'e;sana böyle bir vaat verdiler mi,yoksa vermediler mi?
Böyle bir vaat verildiyse bunun sorumlusu direk Fenerbahçe yönetimidir.Sen değilsin.
Birde yeri gelmişken söylemek istiyorum;zaten sayıları bir elin 5 parmağını geçmeyen Türk oyunculara bu kadar yüklenilmesine de bir anlam veremiyorum.
Neden Volkan'a verdiğiniz tepkinin aynısını Carlos'a vermiyorsunuz yada neden Guiza'ya sahip çıktığınız kadar Burak'a sahip çıkmıyorsunuz?Gerçi duyduğum kadarıyla maç sonunda Carlos da ıslaklanmış.. O da nazar boncuğu olsun Fenerli arkadaşların.


Forma satmak için 6+1 hakkını zamanın sansasyonel,şimdi'nin içi geçmiş futbolcuları ile dolduran arsız yöneticiler biraz olsun klüplerini düşünselerdi 7 gereksiz adama milyon euro'lar vermek yerine sağlam 4 yabancı ve kaliteli Türklerden oluşan,çok daha ''iş yapar'' bir kadro oluşturabilirlerdi.(sözüm ona Fener'den bahsediyoruz ama bu anlayış sadece onlarda değil taraftarının iyi niyetini kötüye kullanan hemen her klüp yöneticisi için geçerli)

21 EKİM SALI#CL TOPLU SONUÇLAR
Zenit 1-1 Bate Borisov
Villarreal 6-3 Aab
Bayern Münih 3-0 Fiorentina
Juventus 2-1 Real Madrid
Steaua Bükreş 3-5 Lyon
Manchester United 3-0 Celtic
Fenerbahçe 2-5 Arsenal
Porto 0-1 Dinamo Kiev

21 Ekim 2008 Salı

MALDİNİ FAMİLY

.
Sezon sonunda jubilesini yapacak olan Paolo Maldini yine kendisi gibi Milan emeklisi baba Cesar Maldini'den aldığı tüyoları torun Cristian'a anlatacak.Ailenin kültürü bizim eski Vakıfbankçılar gibi.Emekliye ayrılan babanın yerine oğlu geçiyor.Oğul kabul etmezse babaya saygızlık olarak yorumlanıyor.Yani küçük Maldini Milan dışında bir takımda oynarsa baba-oğul-torun ilişkisi sekteye uğrayacağı kesin.Korkulan ise olası aile faciasına kadar gidecek boyutta olması.Cristian'ın üzerindeki sorumluluğunu varın siz düşünün.Buarada Raul'e benziyor kerata.

HADİSE

.
Eurovision 2009 için Moskova'ya Hadise gidiyor.Vatana,millete hayırlı ve uğurlu olsun.

20 Ekim 2008 Pazartesi

21-22 EKİM CL PROGRAM

.

21 EKİM#SALI
-Zenit-Bate Borisov(19:30)
-Bayern Munih-Fiorentina(21:45)
-Fenerbahçe-Arsenal(21:45)
-Juventus-Real Madrid(21:45)
-Manchester Utd-Celtic(21:45)
-Porto-Dynamo Kiev(21:45)
-Steaua Bükreş-Lyon(21:45)
-Villarreal-Aalborg(21:45)
.
22 EKİM#ÇARŞAMBA
-Atl. Madrid-Liverpool(21:45)
-Basel-Barcelona(21:45)
-Bordeaux-Ecomax Cluj(21:45)
-Chelsea-Roma(21:45)
-İnter-Anorthosis(21:45)
-Panathinaikos-Werder Bremen(21:45)
-Psv Eindhoven-Marsilya(21:45)
-Shakhtar Donets-Sporting Lizbon(21:45)

SERİ-A SARMAMIŞ BEYEFENDİYİ(!)

.
-Muhittin Siirt'e hoşgeldin,burda da gollerinin devamı gelecek mi?
-Sağol abi..Bu sene herkes beni konuşacak.Seneye hedefim İstanbul.Fener peşimden koşacak.


Mourinho Roma maçı sonrasında hedefinin yine İngiltere olduğunu söylüyor.Hemde İnter gibi bir takımın hocasıyken.Peki bu sizce İnter'i ve İtalyan futbolunu küçümsemek olmuyor mu?İnter klübü ve İtalyan futbolu böyle sansasyonel hocaların egolarını tatmin edebileceği bir yer mi?
İnter başkanının ve taraftarının işkembesi ne kadar geniş bunu Mourinho'ya olan tavırlarına bakıp göreceğiz.

SONUNDA BAŞLADI

.
Ülke gündemini neredeyse 2 senedir işgal eden şu meşhur Ergenekon davasının start'ı bu sabah verildi.Darısı Denizfeneri'ne..

RİVER - CABJ # 0-1

.
Riguelme'nin kişisel maharetlerinin ön plana çıktığı maçta eminim izleyen herkes maç sonunda River'ın seyircisine yanmıştır.Adamlar 90 dakika şov yaptılar.Takımda bir o kadar kötü.Kontrataklarda bile topla fazla oynamamak için sorumluluğu birbirinin üzerine atan futbolcularla dolu River.Çok genç bir takım.
Kısacası taraftar görmek isteyenler için güzel,maç izlemek isteyenler için kötü bir derbiydi.

ZLATAN

.
''Mourinho'nun kıçını kurtarmaya and içtim'' 0-4

19 Ekim 2008 Pazar

OLİMPİCOYU TAHLİYE EDİN

.
1928 de yapımına başlanan 1938 sezonunda açılan,yaklaşık 81.000 kapasiteli Roma Olimpico stadı Vali Gianni Alemanno'nun talimatıyla sadece İtalyan milli takımının maçları için açılacak.Olimpico deyince kimine göre akla Roma kimine göre de Lazio geliyor.Ama ortak kanaat orası İtalyan Calcio'nun mabedi.
dipnot:Yıllardır İzmirde istediğimiz olay buydu işte.Göztepe,Karşıyaka ve Altay klüplerinin sağolsun tepe tepe kullandıkları emektar Alsancak stadı için de aynı önlem alınabilir.Abartalım;tarihi eserleri koruma kanunu çerçevesine sokalım.
Roma:Yeni stad planlarına başladık.
Lazio:İlk onlar başlasın bakalım.Bizde başlarız.

18 Ekim 2008 Cumartesi

KİNG ERİC 7

.
" I don't play against a particular team. I play against the idea of losing''
ooooooo We'll drink a drink a drink
To Eric the king, the king, the king
He's the leader of our football team
He's the greatest centre forward
That the world has ever seen

KRİZDEN ETKİLENMEYENLER DE VAR!

.
ABD den dalga dalga gelen ekonomik kriz bilindiği gibi en çok Avrupa ülkelerini vuruyor.Özellikle İngilterede halk ekstra harcamalarını bir kenara bırakmış.Gece eğlenceleri,pahalı et yemekleri,yurtdışı seyahatleri,otomobil tutkusu,özel günlerde hediye edilen ziynet eşyaları gibi ekonomik gücü sarsacak giderler bir süreliğine askıya alınmış durumda.Halk krizi atlatana kadar tasarrufa gidecek ve evden çıkmayacak.Bundan en çok etkilenende küçük esnaf ve seyahat firmaları olmuş.Ekonomik krizden memnun olanlar yok değil.Mesela prezervatif üreticileri.Eve kapanan halkın bol bol seks yapacağını düşünüp yeni ürünlerle halkın karşısına çıkma kararı almışlar.Başarılı da olmuşlar.İngiltere başta olmak üzere İskandinav ülkeleri ve Doğu blokunda prezervatif satışları her geçen gün kat be kat artıyor.Prezervatif;ekonomik krizden kar ile ayrılan birkaç sektörden birtanesi.''non stop sex'' sloganıyla yola çıktılar bir kere.

17 Ekim 2008 Cuma

YELKENLER FORA,İSTİKAMET ŞAMPİYONLUK

.
Haftasonu lig lideri Balıkesirspor'u evinde mağlup eden takımımız,haftaiçi mesaisinde de Aydınspor'u Recep'in 47. dakikada attığı golle geçerek bizlere umut aşıladı.Haftaiçi olmasına rağmen tribünlerde 2500 taraftarımızın olması da takıma karşı olan inancın işaretidir.Yelkenler fora,istikamet şampiyonluk.

16 Ekim 2008 Perşembe

15 Ekim 2008 Çarşamba

FOOD AND TRAVEL MAGAZİNE

.
Benim gibi seyahati seven ''ama oralarda ne yer ne içeriz,çoluk çocuk sersefil kalmayalım'' ' cılar için tatil+yeme içme kültürünü rafine etmiş güzel bir magazin.
Kapadokya gezisi için satın almıştık.Bayada işimize yaradı.

14 Ekim 2008 Salı

BU GALİBİYET BAŞKA

.
Lig başından beri oynanan kötü futbol(lar) silsilesini yıktılar,geçtiler.Hem de lig liderini evinde yenerek,hem de mükemmel bir futbolla,hem de aylardır eleştirdiğim Mustafa Fedai komutasında.
Rakip kim olursa olsun hiç önemli değil.Yeter ki Göztepe Göztepe gibi oynasın.
O yüzden bu galibiyet benim için başka bir galibiyettir.Göztepeli topçuların hangi takımda oynadıklarının farkına vardıkları galibiyettir.

13 Ekim 2008 Pazartesi

MUTLULUKLAR

.
Canım kardeşim Mert ve Derya'ya bir ömür boyu mutluluklar..

11 Ekim 2008 Cumartesi

MİNİ ETEK ASLA


Rangers'ın delikanlıları sıcak bira içmez,mini etek giymez,Celtic'i sevmez.Aralarının açılma nedeni bu mu yoksa(..!)

BOSNA HERSEK MAÇI @ İNÖNÜ

.
2010 Dünya Kupası eleme gruplarında 3. maçımıza çıkıyoruz.Rakip Bosna Hersek.Tarihimizde Bosna Hersek'e karşı 1 galibiyet,2 mağlubiyetimiz var.Resmi olarak 4. maçımıza çıkıyoruz.Öncelikle İnönü stadında olması çok doğru bir karar bana göre.Taş gibi bir rakibe karşı İnönü ahalisinin aragazı çok iyi vereceğine eminim.
Takımlarına gelince;adamlar İspanya deplasmanında 1-0 mağlup olmalarına rağmen şahane top oynamışlardı.Damjanoviç ve Salihoviç sağlam pasörler.İlerde Dzeko var.İbiseviç beslenirse çok uğraştırır bizi.Ermenistanı 7-0 yendikleri maçta da bu oyuncular takımı sırtlayan adamlardı.Diken üstünde bir maç olacak.

ASTON MARTİN 77

.
Dünya küresel krizle boğuşurken 2.5 milyon dolar değerindeki Aston Martin-77'yi satın almak için 100 kişi sıraya girdi.
Dünyanın en pahalı arabası olan 1,2 milyon sterlin değerindeki Aston Martin One-77'yi satın almak için 100 kişinin sıraya gidiği bildirildi.320 kilometre hıza ulaşabilen bu muhteşem araba, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen "Paris Motor Show" da tanıtıldı. Yalnızca 77 adet üretilecek süper arabanın 7.0 litrelik V12 motor gücü 710 beygir. Aracın diğer özellikleri arasında, şasisinin tamamının el yapımı ve alüminyum olması bulunuyor.Aston Martin, büyüyen mali krizin satışları etkilemediğini açıklarken, aracın baş tasarımcısı Marek Reichmann, The Sun gazetesine yaptığı açıklamada "ilginin inanılmaz olduğunu" bildirdi.Gelecek yıl satışa çıkarılacak araç için ilk müşteriler, 200 bin sterlin depozito ödemek zorunda.

6 Ekim 2008 Pazartesi

650 MİLYON FOTOMUHABİRİ

. Dünyada yaklaşık 650 milyon kamera ve fotoğraf makinesi olunca dolaylı olarak 650 milyon potansiyel fotomuhabiride kendiliğinden oluşuyor.Yani herkes haber değeri taşıyan bir olayı gördüğünde çekebilir, haber yapabilir hale geliyor.Fakat eskiden gazetecilerin dışında çok az insanda kamera ve fotoğraf makinesi varmış.Mesela John F. Kennedy’nin öldürüldüğü suikastın görüntülerini kamerasıyla kaydeden Abraham Zapruder 150 bin dolar kazanmış.Veya bir Hollywood yıldızının daha önce kimsenin görmediği fotoğraflarını çekerseniz birkaç yüz dolar kazanabiliyormuşsunuz.Günümüzde fotomuhabirlik mesleği şirazesinden çıkıp fotoşipşakçılığa dönüştükçe mesleğin zanaatı da yok olup gidiyor.Hatta iş öyle bir boyut almış ki Nokia firması sıcak haber görüntüsü çeken sade vatandaşları ödüllendirmek üzere yarışmalar bile tertip etmeye başlamış.

JULİUS AGHAHOWA

.
çokgüzelhareketlerbunlar !

5 Ekim 2008 Pazar

JUNE 1969 FAİR CUP(UEFA) WİNNER # NEWCASTLE UTD.

R

Elimizin altından kayıp giden o kupa ..

Göztepemizin 1969 senesinde Macar Újpest Dózsa'ya 1-4 ve 0-4 lük skorlarla elenip 3. olduğu Fuar Şehirleri Kupası(UEFA) final maçı Newcastle-Újpest Dózsa.
Saint James Park stadını 50.000 kişiyle dolduran İngilizler Macar rakibini 3-0 yenerek kupayı kaldırıyor.

HAİN SALDIRI # ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN

R
Aktütün Karakolu saldırısında, terör örgütü PKK’nın bir süredir hazırlık yaptığı, örgütün Kuzey Irak’ta bulunan Kandil’den sonraki en büyük kampı Zap’ta barınan teröristleri kullandığı ortaya çıktı. Saldırıdan önce teröristlerin Irak toprakları içine sınıra yakın bölgelerde uçak ve helikopterlerin bombalamalarına karşı çok sayıda sığınak hazırladığı ve buralarda saklandığı öne sürüldü.


Aktütün Karakolu'na yönelik dünkü saldırıya yaklaşık 350 terörist katıldı. PKK'lı teröristler saldırıya uçaksavar, ağır makineli biksi, taşınabilir havan toplarıyla geldi.

Dün saat 13.00 sıralarında başlayan saldırıda teröristler önce, Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe kesiminde konuşlandırılan askerleri hedef aldı. Bu bölgeye uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristler, askerleri de burada şehit etti.
Saldırı sırasında Aktütün Jandarma Karakolu’nda daha önceden konuşlandırılan Jandarma Özel Harekat Timleri teröristlere anında karşılık verdi ve şidetli çatışma saatler sürdü. Çatışmanın sürdüğü sırada Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanı bombaladı. Çatışma ve bombardımanda teröristlerden 23’ü öldürülürken diğer teröristler yanlarında getirdikleri uçaksavar, ağır makineli silahları ve bu silahları taşıdıkları katırları da burada bırakarak
Irak topraklarına kaçmaya başladı.

Çeşitli kaynaklara göre hain saldırının planları, 26 Eylül'de Kandil Dağı'nda toplanan PKK'nın üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda yapıldı.
Aralarında Murat Karayılan, Cemil Bayık, Feyman Hüseyin, Duran Kalkan'ın da bulunduğu 30 kadar PKK yöneticisi, sonbaharda yapılacak eylemleri kararlaştırdı. Toplantıda terör örgütünün İran’da faaliyet gösteren kolu olan PJAK geçici olarak İran topraklarına çekilip, sınırdan Türkiye’deki jandarma karakolları ve askeri hedeflere
saldırması talimatı verildi.

NOKİA N85

Ürün özellikleri; N85 benzer modellerde henüz bulunmayan 2,6 inçlik 16 milyon renk destekleyen AMOLED ekrana sahip. Bu özelliklerle PSP benzeri mobil oyun konsollarına rakip olabilecek N85, kablosuz internet özelliği WLAN, 3G, HSDPA desteğiyle iPhone 3G ile de başedecek özelliklere sahip. 5 megapiksel çözünürlükteki kamerası ve GPS özellikleri de cihazı cazip kılıyor.

Tüketici yorumu; Ne anlatıyorsun bre deyyus..Neyleyim 85'ini,pixelini,yoksa yanımda İPHONE'um donsuz hissederim kendimi.

3 Ekim 2008 Cuma

PARALAR BOZULMASIN ARALAR


Sonunda 200 liralık banknotlarımız da ocak 2009 itibariyle piyasaya çıkıyor.Yani maaşı 600 Lira olan biri ay sonunda bunlardan 3 tane,800 Lira olan 4 tane,1000 Lira olan 5 tane alacak.Maaş aynı maaş..Sayı az.Bir de iyi tarafından bakalım;bu uygulamayla birlikte cüzdanların yükü hafifleyecek.Deformasyon engellenip yılda 2 kere yerine 3 yılda 1 kere cüzdan satın alıcaz.Dolaylı tasarruf imkanı doğacak.500 Lira yı da bekliyoruz.

METALİST KHALKİV


Beşiktaş'a çantada kekliği havada leylek olarak gösteren ve eminim ki birçok sporseverin bile adını Beşiktaşla kurada eşleşmesiyle duyduğu Metalist Kharkiv nedir,ne değildir.Rusça bilmediğimden sitelerinden birşey anlamadım ama sağdan soldan baktığım kadarıyla köklü bir klüp.Taraftarınıda beğendim doğrusu.



FC Metalist Kharkiv, Ukrayna'nın Kharkiv kentinde 1925'te kurulan bir futbol kulübü.Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra 1992'den beri Ukrayna'da en üst düzey futbol ligi Vyscha Liha içerisinde mücadele ediyor. FC Metalist Kharkiv takımının kadrosunda 8 yabancı oyuncu bulunuyor.Metalist Kharkiv geçtiğimiz sezon Ukrayna' Ligi üçüncü sırada tamamladı. Maçlarını Ukrayna'nın Polonya ile birlikte ev sahipliğini yapacağı Euro 2012 organizasyonu için kullanılacak olan ve kapasitesi 30.000'den 43.000'e yükseltilen Metalist Stadı'nda oynayan Metalist Kharkiv, 1 Sovyet Ligi şampiyonluğu 1 de Sovyetler Birliği dağılmadan önce Ukrayna Birliği Şampiyonluğu kazandı.Sarı-Lacivertli takım bu sezon altıncı haftası geride kalan Ukranya Ligi'nde topladığı 12 puanla altıncı sırada yer alıyor.

İnönüdeki maçta da varlardı.